De functies van de designtool (toevoegen van afbeeldingen en tekst)

Als je liever een video bekijkt van deze tutorial voor aanvullende details, klik dan hier.

Het ontwerpen of toevoegen van een design hebben we nu nog makkelijker gemaakt.

Wie heeft er nu behoefte aan iets wat je overal kan kopen en vrijwel hetzelfde eruit ziet? Maak het zelf en geef het een echt persoonlijke swing. Zazzle helpt je hier uiteraard graag bij verder om het proces nog leuker en makkelijker te maken.

Het ontwerpen van een Zazzle product begint met het toevoegen van een afbeelding en /of tekst op een product.

Het toevoegen van een afbeelding (upload of kies uit je Zazzle afbeeldingen)

Klik op de “afbeelding toevoegen” knop (zie onderstaande afbeelding) om een afbeelding op je product toe te voegen. Je kunt vervolgens kiezen uit een aantal verschillende opties.

Mijn afbeeldingen: Kies een afbeelding of een album van je persoonlijke Zazzle afbeeldingen (je dient hiervoor aangemeld te zijn.) Deze optie toont al je opgeslagen afbeeldingen (aan de top van de pagina) en je individuele afbeeldingen (onderaan), op volgorde van de meest recentelijk toegevoegde.*

Google Drive: Kies een afbeelding van de afbeeldingen die hebt opgeslagen op de Google Drive (vereist dat je op dat account aangemeld bent).

Instagram: Kies een afbeelding van de afbeeldingen die je hebt opgeslagen in je Instagram feed (vereist dat je op dat account aangemeld bent).

Mijn computer: Upload of sleep en verplaats een afbeelding direct vanaf je hard drive. Als je een afbeelding upload wanneer je aangemeld bent dan zal de afbeelding direct worden opgeslagen bij je Zazzle afbeeldingen. Wanneer je een afbeelding toevoegt aan je ontwerp door te uploaden of slepen en verplaatsen, zorg er dan voor dat je het bestand van de afbeelding van je computer naar onze servers verplaatst. Upload tijden hangen af van de omvang van het bestand van de afbeelding en de snelheid van je internetverbinding. Het uploaden van een grote afbeelding (1MB+) kan een paar seconden duren met een snelle verbinding (zoals DSL) of meer dan 5 minuten bij gebruik van een trage verbinding (zoals 28.8Kpbs modem).

*Een geweldige manier om een een verzameling van bruikbare afbeeldingen voor producten aan te maken is om de "Bulk upload") functie te gebruiken in Mijn account (onder Je afbeeldingen bekijken). Met deze functie kun je 10 afbeeldingen tegelijkertijd uploaden.

Als je problemen hebt met het uploaden van een afbeelding, kijk dan hier.

Het functioneren van de afbeeldingen tool

Zorg ervoor dat de 'Geavanceerde tools' box aangevinkt is om te kunnen beschikken over handige tools voor bij het personaliseren. Om deze opties te kunnen bekijken dien je te klikken op het design zelf.

Je kunt de omvang van de hond aanpassen middels het gebruik van de schaal knoppen.

Je kunt iedere hoek van het design vastpakken en in- of uittrekken om de omvang aan te passen.

We raden aan dat je je richtlijnen aan laat staan zodat je kan zien hoe je afbeelding of design afgedrukt zal worden. Probeer je design binnen het groen gestippelde ‘veilige’ gebied te houden, het kan anders voorkomen dat je design niet volledig zal worden afgedrukt.

De blauwe lijn is de afdruk lijn en dat is waar we de afbeelding ‘bijsnijden’.

Tot slot is er nog de rode uitloop lijn. We raden aan om de achtergrondkleur of design tot deze lijn door te laten lopen om er zeker van te zijn dat er geen witte randen tevoorschijn zullen komen na het bijsnijden.

Je kunt een speciaal filter gebruiken.

Je kunt de afbeelding bijsnijden.

Je kunt de afbeelding ook vullend en passend maken. Vullend betekent dat de afbeelding tot en met de uitloop lijn te zien zal zijn. Passend betekent dat de langste kant van de afbeelding tot de verticale of horizontale afdruk lijn zal lopen.

FOTO VOORAFGAAND AAN GEBRUIK VAN 'PASSEND' OF 'VULLEND' FUNCTIE:

VULLEND:

PASSEND:

Je kunt de afbeelding roteren door 'm hier vast te pakken.

Of je kunt hier een bepaald percentage invoeren voor de mate van rotatie..

Als je de hond wat kleiner maakt en geen gebruik maakt van de achtergrond, dan zul je zien dat je de afbeelding als tegel kan gebruiken. Dit stelt je in staat om te kiezen uit een verscheidenheid van tegelstijlen zoals basic, halve steen, halve drop of spiegel.

Je kunt ‘wit als transparent’ tonen. Dit betekent dat, net zoals bij je printer thuis, ons systeem witte gedeeltes van de afbeelding verwerkt en ze weglaat. Dus als je ervoor kiest om je witte gedeeltes transparant te maken, dan kun je ervan uitgaan dat alle witte gedeeltes binnen je design de kleur van het product zullen overnemen waarop ze zijn geplaatst.

VOORBEELD VAN BLAUW DAT WIT VERVANGT NADAT HET TRANSPARANT IS GEMAAKT:

Laten we nu ervan uitgaan dat je nog een component aan het design wilt toevoegen - je kunt de volgorde of lagen aanpassen van hoe ze verschijnen. Ga naar ‘Volgorde per laag’ en ‘verplaats laag naar achteren.’

Of je kunt de volgorde van lagen rangschikken door de objecten in je lijst van designs naar boven of beneden te slepen.

Laten we het nu even over het opstellen hebben: stel je eens voor dat je zes verschillende gekleurde bollen hebt die zich kris kras over het scherm bevinden en je wilt ze allemaal op een rijtje hebben en met evenveel ruimte ertussenin.

Houd de control knop ingedrukt en vervolgens gebruik je de cursor en klik je op alle bollen om ze tot een groep te maken. Daarna kun je ervoor kiezen om ze ofwel verticaal of horizontaal op te stellen op basis van..

..je voorkeur of je graag de top, midden of onderkant op een rijtje wilt hebben.

Hier is ervoor gekozen om ze horizontaal op te stellen vanuit het middenpunt.

En vervolgens kun je ze ervoor zorgen dat ze allemaal netjes evenveel ruimte tussen elkaar hebben

Binnen de 'Geavanceerde tools' onder de '...meer' knop, zitten nog twee handige opties:

Vergrendel object voorkomt toekomstige personalisering van het object door anderen.

Maak dit een sjabloon object is een tool ontworpen voor gevorderde gebruikers die sjablonen willen ontwerpen voor anderen om hun eigen inhoud aan toe te voegen. Voor meer informatie over deze functie, klik hier.

Toevoegen van tekst (upload afbeelding bestand of type in teksttool)

Je kunt een grafische afbeelding uploaden als een jpeg van de tekst die je wilt gebruiken.

Of je kunt ervoor kiezen om de tekst in de tool te typen.

Je kunt kiezen uit verschillende lettertypes.

Er is de mogelijkheid tot kerning zodat je de afstand tussen letters kunt instellen.

Je kunt uit verschillende kleuren kiezen.

Je kunt de tekst verticaal uitlijnen.

Of je kunt de tekst op en neer buigen.

Je kunt zelfs het percentage van de buiging bepalen.

Je kunt de rasterlijnen in en uitschakelen voor hulp bij de plaatsing.

Om een design op het product te centreren, klik op het midden van de pijltoets en de afbeelding/tekst zal in het midden van het product worden geplaatst. Door op de pijltoets naar boven, beneden etc. te klikken, verplaats je de afbeelding/tekst rondom het centrum.

Veel gestelde vragen over afbeeldingen: geaccepteerde afbeeldingsformaten, kleurprofielen en meer

Voor meer designer specifieke informatie wat betreft het creëren van afbeeldingen, formaten en specificaties, klik hier.

Voor volledige toegang tot onze design richtlijnen voor alle Zazzle producten, klik hier.