Een sjabloon voor een product maken

Wat is een Zazzle-sjabloon?

Een Zazzle-sjabloon is een product dat afbeeldingen en tekst voor tijdelijke aanduidingen (placeholders) bevat die gemakkelijk door de koper gepersonaliseerd kunnen worden. Dit is een prima manier om je klanten de mogelijkheid te geven om een product te personaliseren, en de moeilijkheden uit de weg te gaan om vanaf nul te beginnen met een ontwerp.

Populaire sjablonen zijn bijvoorbeeld wenskaarten waarop de klanten hun eigen foto kunnen uploaden, t-shirts voor sportteams met de achternaam van de speler op de rug, gepersonaliseerde uitnodigingen, visitekaartjes en meer.

Wanneer een klant de pagina voor een sjabloonproduct bekijkt, is het enige wat hij dan hoeft te doen het invullen van een of meer velden om het product te personaliseren. Wij noemen deze pagina "Simpel sjabloon" omdat het makkelijk is voor de koper de informatie in te vullen en op de knop "Toevoegen aan winkelwagen" te klikken om het product te kopen.

Sample EZ Template Product Page
Sample EZ Template Product Page

Hoe maak ik een sjabloon?

Als je al producten op Zazzle hebt gemaakt, dan ben je een heel eind op weg! Je kunt van een product een sjabloon maken door eenvoudigweg te bepalen welke afbeelding(en) of tekstobject(en) vervangen kunnen worden door de koper.

Voorbeeld:
Voeg een afbeelding aan een product toe. Je ziet een pictogram met tandwielen op de werkbalk opties.

Image

Klik op de pictogram om alle geavanceerde opties weer te geven.

Image

Een van de opties is een selectievakje "Maak dit een sjabloonobject". Als je dit vakje kiest dan worden alle opties die beschikbaar zijn voor het bepalen van de sjabloonafbeelding weergegeven

Als je “Maak dit een sjabloonobject” selecteert, heb je vier opties:

1. Label productpagina – Dit label zien de klanten op de productpagina. Gebruik iets beschrijvends, zoals “Jouw foto” of “Jouw logo”.
  2. Naam URL parameter – Als je de Zazzle-API gebruikt om data van dit product naar een externe bron over te brengen, is dit de parameternaam die de API zal gebruiken. Gebruik geen spaties of speciale tekens. Je kunt dit veld gerust negeren als je niet met API werkt (zie de Zazzle API documentatie voor meer informatie).
  3. Binnen passend/opvullen modusAls je sjabloon de koper toestaat om je plaatsaanduidingen te vervangen met een eigen afbeelding, dan bepaalt deze instelling hoe de afbeelding van de koper jouw afbeelding zal vervangen. De opties zijn geen, passend of opvullen.
    • geen – Als je de binnen passend/opvullen modus op geen instelt, dan vervangt de afbeelding van de koper eenvoudig jouw plaatsaanduiding met afbeelding, en het kan groter of kleiner zijn dan de plaatsaanduiding.
    • passend – door passend te selecteren wordt de afbeelding binnen de dimensies van de plaatsaanduiding met afbeeldingobject dimensies gezet. Dit verzekert dat hun afbeelding niet wordt afgesneden.
    • opvullen – door opvullen  te selecteren wordt het formaat van hun afbeelding gewijzigd zodat alle dimensies van je afbeelding in je plaatsaanduiding wordt opgevuld. Dit kan resulteren in het in- of uitzoomen en bijsnijden van de afbeelding van de koper.
  4. Sta bewerken op de productpagina toe – Laat dit vakje ingeschakeld als je Simpel sjablonen op je productpagina geactiveerd wil hebben. Deze optie wordt gewoonlijk alleen uitgeschakeld als je met de Zazzle-API gaat werken.

Als je alle opties hebt ingevuld, klik dan Posten voor verkoop. Je krijgt dan de normale pagina Posten voor verkoop aangeboden.
Post for Sale
Selecteer het tekstvakje met het label "Dit product is een sjabloon" op. Dit wil zeggen dat het product sjabloonobjecten bevat en dat het wordt gepost voor verkoop als een sjabloon. Schakel het enkel uit als je op dit moment geen personalisatie van de klant voor dit product toestaat; laat het anders ingeschakeld.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een sjabloonproduct gemaakt!

Sjabloon tips

Het maken van een sjabloon voor borduurwerkproducten lijkt veel op het maken van een sjabloon voor printproducten. Hoewel er een paar belangrijke verschillen zijn.

1. Je kunt van een borduurafbeelding geen sjabloonobject maken. De afbeeldingen op een geborduurd product geven een vaste fysieke grootte en steekpatroon weer. Dit maakt het een slechte kandidaat voor personalisatie door klanten.

2. Tekst kan grensproblemen en overlappende problemen opleveren. Van tekst KAN een sjabloonobject worden gemaakt, maar om dit te doen bestaat er de mogelijkheid dat we niet in staat zijn om het product te maken vanwege overlappende tekst of grenskwesties. Bekijk het voorbeeld hieronder.

Tekst die buiten de grenzen gaat
In dit voorbeeld werd de tekst vervangen door een veel langere tekst. De 'afbeelding' is dus te groot is voor het ontwerpgebied.
Overstepping Text

Wanneer dit gebeurt, kan het product niet worden gemaakt, en zal de koper een pictogram met een waarschuwing naast de knop Aan winkelwagen toevoegen zien, zoals hieronder wordt weergegeven:
Overlapping Text

Overlappende tekst

Het is ook mogelijk dat tekst wordt overlapt, en dat maakt het wederom onmogelijk om het goed te vervaardigen. De klant zal dezelfde waarschuwing zien als hierboven en de mogelijkheid krijgen om de tekst aan te passen.

Overlapping Text

Objecten vergrendelen

Onder de "Geavanceerde opties" zie je voor elk object (tekst of afbeelding), een keuzevakje "Object(en) vergrendelen".

Image

Door deze optie in te schakelen, kan de afbeelding of het teksobject niet door de klant worden gepersonaliseerd. Dit betekent dat niemand de objecten kan wijzigen, verwijderen, draaien of verplaatsen. (zie de onderstaande afbeelding).

Image

Zazzle API-documentatie

Klik op de link die correspondeert met je internationale portal van Zazzle