Afbeeldingen maken en uploaden naar Zazzle

Richtlijnen voor Zazzle Afbeeldingen

Hoe beter je afbeelding eruitziet, hoe beter je Zazzle-product eruit zal zien. Mooie producten maken op Zazzle is makkelijk, en dat begint allemaal met je afbeeldingen. Gebruik de informatie op deze pagina om je te helpen bij het maken van ontwerpen die er prachtig uitzien op Zazzle-producten.

Er zijn veel manieren om een afbeelding te maken. Je kunt er bijvoorbeeld een maken met behulp van een grafisch ontwerp-programma, je kunt een foto scannen of iets wat je getekend of geschilderd hebt, of een digitale foto gebruiken.

Afbeeldingsbestanden die worden ondersteund

Zazzle ondersteunt afbeeldingen in bestandsindeling JPEG, PNG, PDF en Adobe Illustrator (AI). Deze bestandsindelingen zorgen ervoor dat het product van zeer goede kwaliteit is zolang de resolutie overeenkomt of beter is dan onze aanbeveling. We ondersteunen volledige transparantie voor PNG, PDF en AI bestanden. Dit is met name van belang als je een ontwerp maakt met meerdere overlappende afbeeldingen zoals randen die om je ontwerp gaan, of vormen met niet-rechthoekige kanten. Bij bestandsindeling PDF en AI ondersteunen we voor de meeste producten vectorafbeeldingen. Let op: Een gerasterde (bitmap) versie van je vectorafbeelding zal worden weergegeven in je Zazzle Design Tool.

JPEG

• De JPEG bestandsindeling ondersteunt miljoenen kleuren, wat je een enorme keuze geeft voor je ontwerp.
  • De JPEG bestandsindeling comprimeert de afbeeldingsinformatie, houdt de bestanden klein en vermindert de uploadtijd.
  • De meeste digitale camera's kunnen afbeeldingen als een JPEG-bestand opslaan.

PNG

• PNG is een bestandsindeling waarbij tijdens de compressie niets verloren gaat.
  • De meeste grafisch ontwerp-programma's (bijv. Photoshop) kunnen PNG afbeeldingen maken.
  • De PNG bestandsindeling bevat een volledige alfa transparantie-ondersteuning!

PDF en Adobe Illustrator (AI)

• PDF en AI bestandsindelingen ondersteunen raster- en vector-grafische informatie en bevatten volledige alfa transparantie.
  • PDF kan over meerdere platforms gebruikt worden, is een open-standaard en kan worden gemaakt met behulp van veel digitale ontwerptoepassingen.
  • Dit zijn compacte, kwalitatief hoge bestandsindelingen voor afbeeldingen.
  • We accepteren ingesloten lettertypen in PDF-bestanden als je je eigen ingesloten rechten bezit. Als je niet de ingesloten rechten voor een lettertype bezit, maak dan de contouren van het lettertype in je grafisch ontwerp-programma voordat je een PDF maakt.
  • Houd er rekening mee dat lage-resolutie bitmaps in PDF nog steeds resolutiewaarschuwingen op Zazzle zullen veroorzaken.
  • Als je een PDF met meerdere pagina's upload, dan zal alleen de eerste pagina op je product worden weergegeven. Voor producten met meerdere ontwerpgebieden (zoals voorkant en achterkant), zul je afzonderlijke PDF-bestanden moeten uploaden.

GIF en TIFF bestandsindelingen worden ook ondersteund. Zorg ervoor dat de resolutie van de afbeelding hoog genoeg is voor het afdrukken op een product.

Het formaat en de resolutie van de afbeelding

Om er voor te zorgen dat je afbeeldingen de juiste afmeting en resolutie hebben, raden we je aan met een van de bestanden te beginnen die worden aangegeven in Zazzle richtlijnen voor bestanden. Deze bestanden hebben de juiste afmeting en resolutie die nodig zijn voor het beste resultaat. Hogere resolutie zorgt voor een nog beter resultaat.

De algemene resolutie (in pixels per inch) vereisten zijn:

• 150ppi voor kleding, schorten, tassen, petten, muismatten en stropdassen.
  • 200ppi voor mokken, kalenders, kaarten, sleutelhangers, magneten en stickers.
  • 300ppi voor postzegels
  • 100 ppi voor foto vergrotingen/afdrukken en posters

Als je een bestaand kunstwerk hebt, bekijk dan een volledige lijst van richtlijnen om je favoriete ontwerp te maken per product.

Om het volledige ontwerpveld te vullen, raden we aan afbeeldingen te gebruiken die gelijk zijn aan of groter zijn dan de aanbevolen afmetingen. Er verschijnt een resolutie waarschuwingsteken in de Design Tool als de afbeelding groter is dan de resolutie van de afbeelding toestaat.

Aanbevolen Kleurprofielen

We raden aan sRGB kleurprofielen te gebruiken voor afbeeldingen; we ondersteunen echter ook afbeeldingen die zijn gebaseerd op CMYK.

Een belangrijke opmerking over het ontwerpen met de kleur wit

Het kan zijn dat er bepaalde delen in een afbeelding zijn, die je transparant wilt hebben of juist delen die je non-transparant wilt hebben. Bij PNG afbeeldingen met transparantie kun je gebruik maken van speciale transparantie instellingen. Bij foto's gaan we ervan uit dat je geen gebruik wilt maken van deze instellingen.

Indien je gebruik maakt van een JPEG afbeelding (of een PNG afbeelding zonder transparantie), kun je niet aangeven welke delen je transparant wilt zien. In dit geval geven we de optie om al het wit in je afbeelding als transparant aan te geven. Dit kun je doen door bij "Personaliseer" bij geavanceerde opties "Geef wit in de afbeelding als transparant weer" in te schakelen.

"Geef wit in de afbeelding als transparant weer"

• Ingschakeld:   De achtergrondkleur, shirtkleur, of andere objecten onder je afbeelding worden weergegeven waar het wit is in je afbeelding.
  • Uitgeschakeld:   Het wit in je afbeelding wordt weergegeven zoals je op het scherm ziet.

Meest Gestelde Vragen

Hoe voeg ik een afbeelding toe aan mijn ontwerp of product?

In het Zazzle Design Programma kun je een afbeelding uploaden door op het knopje "Voeg afbeeldingen toe" te klikken of een afbeelding te uploaden vanaf je map MijnAfbeeldingen via het knopje "Mijn Afbeeldingen". Wanneer je een nieuwe afbeelding upload, komt het automatisch in je mapje Mijn Afbeeldingen te staan, zodat je het later nog eens kan gebruiken. Een handige manier om bruikbare afbeeldingen voor producten te uploaden is de optie "Bulk Upload" bij Mijn Account (onder Mijn Afbeeldingen). Hiermee kun je 10 afbeeldingen tegelijk uploaden. Ze komen dan in het mapje Mijn Afbeeldingen in Mijn Account te staan.

Hoe ontwerp ik op Donkere Kleding?

Ga naar onze Kleding Design Tool waar je meerdere afbeeldingen en teksten in honderden lettertypes en kleuren kunt toevoegen aan je T-shirt. Selecteer "Basic Dark T-shirt" als je shirtstijl bij "Kleding Info" en kies de gewenste kleur: zwart, legergroen, rood, marineblauw of donkergrijs. Kijk hier voor meer informatie

Wat is de beste afmeting en resolutie voor een ontwerp op Lichte Kleding?

Wanneer je een afbeelding maakt om te uploaden naar onze site op lichte kleding, kun je het beste het bestand met de volgende afmeting creeren: 14" breed x 12" hoog (met een resolutie van 50ppi). Op deze manier wordt het ontwerp in dezelfde afmeting en beeldverhouding weergegeven als wanneer je product wordt geproduceerd. Wanneer je je bestand als JPEG opslaat, worden de witte randen automatisch verwijderd. Je hoeft je hier verder niets mee te doen. Wanneer je je bestand als PNG opslaat, zorg er dan voor dat het gebied om je afbeelding transparant is, zodat alles behalve je ontwerp wordt verwijderd bij het produceren van je shirt.

Wordt het wit in mijn afbeelding geprint op mijn Lichte Kleding?

We maken gebruik van een gloednieuwe en zeer geavanceerde technologie om kleding te bedrukken. De inkt wordt verbonden met de vezels van het t-shirt, waardoor de kleuren levendig worden en het shirt zacht blijft. Hierdoor is het ook mogelijk in duizenden kleuren te printen (waardoor de print van fotografische kwaliteit is) in plaats van maar een paar kleuren zoals het geval is met zeefdrukken. Helaas wordt met deze technologie het printen van wit nog niet ondersteund, omdat witte inkt ontbreekt in dit proces.

Net zoals je printer thuis, verwerkt ons systeem witte delen in afbeeldingen als transparanties, en laat deze delen weg. Het komt er op neer dat alle witte delen gezien worden als de kleur van het shirt waarop de afbeelding is geplaatst. Om dit tegen te gaan staan we het niet meer toe om witte tekst te selecteren. Op dit moment is de enige oplossing je afbeelding op een wit shirt te printen of je afbeelding te ontwerpen op Donkere Kleding waar wit wel op kan worden geprint. Ga voor meer informatie over het ontwerpen op Donkere Kleding naar <rn:answer_xref contents="Ontwerpen op Donkere Kleding" answer_id="1855" />.

Komt de zwarte achtergrond van mijn afbeelding overeen met de zwarte kleur van mijn Donkere Kleding?

Om de kleur van de donkere kleding zo goed mogelijk te laten overeenkomen, raden we aan de zwarte achtergrond van je afbeelding te verwijderen en het te vervangen met transparantie. Ga voor meer informatie naar <rn:answer_xref contents="Ontwerpen op Donkere Kleding" answer_id="1855" />.

Zazzle's printtechnologie zorgt voor unieke resultaten. De instructies hieronder helpen je de beste afbeeldingen te creeren om er zeker van te zijn dat je kleding van de hoogste kwaliteit is. Bij het ontwerpen op Donkere Kleding heb je de mogelijkheid om aan te geven welke delen van je afbeelding je transparant wilt hebben en welke delen juist als wit moeten worden geprint. Schakel de optie "Geef wit in de afbeelding als transparant weer" in onder geavanceerde opties nadat je een afbeelding hebt toegevoegd aan je ontwerp. Deze optie wordt genegeerd bij Lichte Kleding. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een minimum resolutie van 150ppi als je kleding ontwerpt. Het raadplegen van de Richtlijnen is daarbij erg handig.

De kleur wit

Wit wordt niet geprint op Lichte Kleding van Zazzle (inclusief grijs, vaalgrijs, huidkleur, licht blauw, roze, licht groen, etc.) In dit geval wordt het wit in je ontwerp als de kleur van je shirt weergegeven. Bij Donkere Kleding (zwart, rood, etc.) maken we gebruik van een speciaal printproces, waarbij het mogelijk is wit te printen op deze shirts.

Speciale opmerking voor wit in afbeeldingen:
Wit wordt niet geprint op Lichte Kleding van Zazzle (inclusief grijs, vaalgrijs, huidkleur, licht blauw, roze, licht groen, etc.) In dit geval wordt het wit in je ontwerp als de kleur van je shirt weergegeven.

Bij Donkere Kleding (zwart, rood, etc.) maken we gebruik van een speciaal printproces, waardoor het mogelijk is wit te printen op deze shirts. Kijk hier voor meer informatie
"Geef wit in de afbeelding als transparant weer" is standaard ingeschakeld. Houd er rekening mee dat bij JPEG afbeeldingen, wit automatisch als transparant wordt geprint of dit nu is ingesteld of niet.

Ontwerpen op Donkere Kleding

Bij het ontwerpen op Donkere Kleding heb je de mogelijkheid om aan te geven welke delen van je afbeelding je transparant wilt hebben en welke delen juist als wit moeten worden geprint. Schakel de optie "Geef wit in de afbeelding als transparant weer" in onder geavanceerde opties nadat je een afbeelding hebt toegevoegd aan je ontwerp. Deze optie wordt genegeerd bij Lichte Kleding.

Ontwerpen met Tekst

Het is heel makkelijk (gekleurde) tekst toe te voegen aan je ontwerp. Witte tekst staat bijvoorbeeld heel mooi op een zwart T-shirt!

Ontwerpen met Afbeeldingen

Net als bij alle andere producten ondersteunt Zazzle afbeeldingen in PNG en JPEG. Bij het ontwerpen op Donkere Kleding raden we aan PNG afbeeldingen te gebruiken met transparantie - bij PNG afbeeldingen worden de delen die transparant moeten zijn niet geprint, en alle andere kleuren, inclusief wit, worden geprint zoals weergegeven. De enige mogelijkheid om aan te geven dat wit wordt geprint is door afbeeldingen met transparantie te gebruiken. Gedeeltelijke transparantie wordt niet ondersteund. Als een deel niet volledig transparant is, wordt het geprint als ondoorzichtig.

<rn:answer_xref contents="Meer informatie over Ontwerpen op Donkere Kleding" answer_id="1855" />

Directe Links naar Zazzle's Design Guide Files

Klik op de link die correspondeert met jouw Internationale Zazzle portal: