StatCounter Tracking

Wat is StatCounter?

StatCounter is een gratis site tracking en statistieken tool beschikbaar op https://StatCounter.com. Je kunt hiermee het dataverkeer van je website bekijken.

Hoe stel ik dit in?

Zazzle Winkeleigenaren hebben nu de keuze tussen StatCounter en Google Analytics om statistieken voor hun Zazzle Winkels te tracken. StatCounter instellen op Zazzle is heel eenvoudig.

1. Maak een StatCounter account aan indien je dit nog niet hebt gedaan. Je kunt er een gratis aanmaken op https://StatCounter.com
  2. In StatCounter creëer je "Projecten". Je zult per Zazzle Winkel een project moeten aanmaken.
  3. Wanneer er wordt gevraagd wat de website URL is voor het project, voer je je Zazzle Winkel URL in:
  1. Klik op NEXT en je project wordt gecreëerd. Nu moet je het project instellen…klik op CONFIGURE & INSTALL CODE
  1. In het volgende scherm wordt je gevraagd wat voor soort StatCounter je wilt gebruiken. Zazzle ondersteunt alleen de Invisible Counter. Selecteer Invisible Counter en klik op NEXT.
  2. Op de pagina Installation Options laat je "Default Installation Guide" geselecteerd en klik je op NEXT.
  3. Op deze laatste pagina zie je een tekstvak met een JavaScript code erin. Je hoeft deze code niette kopieren naar Zazzle, maar je hebt wel drie elementen hiervan nodig…het Project ID nummer, het Partition nummer, en hetSecurity nummer. Deze nummers staan in de code. Noteer deze nummers. Je zult ze moeten invoeren bij het instellen van StatCounter in je Zazzle Winkel.
  1. Ga naar de algemene informatiepagina van je Winkel.
  2. Onderaan de pagina kun je het selectievakje StatCounter inschakelen en de nummers invoeren. Klik vervolgens op WIJZIGINGEN OPSLAAN:

Nu zal je Zazzle Winkel dataverkeer verzamelen en doorsturen naar StatCounter. Je kunt dan inloggen op je StatCounter account op StatCounter.com om je statistieken te bekijken.