Skapa en produkt Mall

Vad är en Produkt Mall?

En Zazzle Mall är en produkt som innehåller bilder och / eller platshållare text som är personlig gjord av köparen. Detta är ett utmärkt sätt att låta dina kunder göra en produkt personligt till dem, samtidigt ta bort komplexiteten i att utforma något från grunden.

Populära mall produkter inkluderar gratulationskort som kunden kan ladda upp sin egen bild på, t-shirts med ett idrottslag tillsammans med en spelares efternamn på ryggen, personliga bröllop frimärken och inbjudningar, visitkort, och more.

När en kund går till en produktsida, allt han/hon behöver göra är att fylla ut till en eller flera enkla fält för att anpassa produkten. Vi kallar dessa produktsidorna "EZ Mallar" eftersom det är lätt för en köpare att fylla i sin information och klicka på Lägg i Varukorg knappen för att köpa produkten.

Sample EZ Template Product Page
Exempel på EZ Mall Produkt Sida

Hur skapar jag en Mall?

Om du har skapat produkter på Zazzle innan, så är du redan på god väg! Du kan göra en produkt som blivit en mall genom att helt enkelt definiera vilken bild (er) eller textobjekt (s) kan ersättas av köparen.

Exempel:
Lägg till en bild till en produkt. Du kommer att märka en "Avancerade alternativ" på bild objektet.
Advanced Options Tab
Click the Advanced options link to show all advanced options.
Advanced Options Tab expanded
Ett av alternativen är en kryssrutan "Gör detta till en mall objekt". Kontrollera att rutan kommer att visa alla tillgängliga alternativ för att definiera den här bild mallen plats.
Advanced Options Tab make template object

När du väljer "Gör den här en mall objekt", har du tillgång till fyra alternativ:

1. Produktsidans labelDetta är den label som kunden kommer att se på produktsidan. Använd något beskrivande här, som "Din bild" eller "Din logotyp".
  2. URL parameter namnOm du använder Zazzle API att överföra data till denna produkt från en extern källa är detta parameternamnet API kommer att använda. Undvik mellanslag eller specialtecken. Du kan bortse från detta fält om du inte arbetar med det API (se Zazzle API-dokumentation för mer information).
  3. Inre fit/fyll lägeOm mallen gör det möjligt för köparen att ersätta din bild med en av sina egna, avgör denna inställning hur köparens anseende ersätter din. Alternativen är Ingen, fit eller fyll – Om du har ställt in den på Inre/fit till ingen så kan köparn ändra din bild och göra den mindre eller större så att dom kan anpassa den till sin egen stil.
    • fit – Väljer du fit kommer att ändra storlek på köparens bilden för att passa insidan av din platshållarbilden objektets dimensioner. Detta kommer att säkerställa att deras bild inte beskärs.
    • fill – Väljer du fyll ändrar storleken på sin image för att fylla hela måtten på din platshållarbilden. Om köparens bilden är bredare eller längre än din platshållare kan detta resultera i zoomning och beskärning av köparens bild
  4. Tillåt redigering på produktsidanBehåll detta markerad om du vill aktivera EZ Mallar på din produktsida. Avmarkera det här alternativet sker vanligtvis endast när du arbetar med Zazzle API.

När du har fyllt i alla alternativ, klicka på Post till Salu. Sedan presenteras du med vanlig post den till salu sidan.
Post for Sale
Lägg märke till kryssrutan "Denna produkt är en mall". Detta talar om att produkten innehåller Mall Objekt, och att det kommer att läggas ut till försäljning som en mall. Välj bort den om du bestämmer dig i detta läge att inte tillåta kunden att göra en  personalisering av denna produkt, annars behåll den kontrollerad. Grattis! Du har nu skapat en mall produkt!

Mall Tips

Skapa en mall för broderade produkter är mycket likt att göra en mall för trycksaker. Det finns dock ett par viktiga skillnader.

1. You cannot make an embroidered image into a template object. The images on an embroidered product represent a fixed physical size and stitch arrangement, making them poor candidates for customer substitution.
  2. Du kan inte göra en broderad bild i en mall objekt. Text KAN göras till en mall objekt, men detta tar upp möjligheten att vi inte kan tillverka din produkt på grund av överlappande text eller gräns frågor. Se exempel nedan.

Text som går över gränserna
I detta exempel har texten ersatts med betydligt längre text som slutar vara för stort för designområdet.
Overstepping Text

När detta inträffar, kan produkten inte tillverkas, och köparen kommer att se en varning bredvid Lägg i Varukorgen knappen, så här:
Overlapping Text

Överlappande text
Det är också möjligt för text att överlappa varandra, återigen gör det omöjligt att tillverka ordentligt. Kunden kommer att se samma varning ikon som ovan och har möjlighet att rätta texten.
Overlapping Text

Lås Föremål

Under “Advanced options” for any image, you will see a checkbox labeled “Lock this image” (or “Lock this text object” if you are working with text).
locking objects

Under "Avancerade alternativ" för en bild, ser du ett kryssrutan "Lås denna bild" (eller "Lås denna text objekt" om du arbetar med text).
image locked

API Dokumentation

Klicka på länken som motsvarar din lokala Zazzle Internationell portal Zazzle.com - API