Vinst betalningar till Zazzle Säljare

Vad ingår i Zazzle intjänade betalningar?

• Cleared Royalties
  • Cleared Hänvisningar
  • Cleared Volym Bonus (V.B.)*

*Volym Bonus utfärdas endast med master-konto betalningar, betalningar från någon annan konto kommer inte omfatta volym bonusen.

Betalning Schema / Utbetalnings Datum

Intjänade Royalties räknas ihop för en hel månad sedan går dina Royalties igenom en 30 dagars Clearence process och därefter tar det ca 15 dagar innan den är redo för att skickas ut till dig.

Till exemple: Intjänade pengar som upstått i Februari, går igenom en clearance process i Mars och betalas sedan ut i mitten av April.

Image

**For more information on how Volume Bonuses are calculated, why and when they are issued, please click the relevant portal link below:

Zazzle.com (USA)
Zazzle.ca (Canada)
Zazzle.co.uk (The UK)
Zazzle.co.nz (New Zealand)
Zazzle.com.au (Australia)
Zazzle.se  (Sweden)

Justera dina betalning Inställningar

De alternativ som beskrivs i detta avsnitt förklarar de olika betalningar för ditt konto, som kan kan justeras på Betalnings Inställnings sidan.

1. Välj din betalnings metod

• Om ditt konto är inställt ska betalas i amerikanska dollar kan du välja att betala via check eller PayPal.
  • För andra valutor än amerikanska dollar, en betalning via PayPal är för närvarande den enda tillgängliga alternativet.
  • Du kan använda alla obetalda / rensat inkomster balans i ditt konto till ett Zazzle köp. (Mer information)

2. Ge din Kontaktinformation som  betalningsmottagare

Information (t.ex. ditt namn, adress, telefonnummer, & e-post) krävs enligt lag för oss att betala dig.

• Konton som inte har ett giltigt betalningsmottagare och adress kommer inte att behandlas för betalning.
  • Som är kopplade till ändamål volym bonus måste återspegla samma betalningsmottagare information som den primära står för korrekt behandling skall förekomma. Avvikelser i betalningsinformation mellan konton kan leda till försenade betalningar.
  • Zazzle konton som är en företagsverksamhet  kan vara skyldiga att tillhandahålla ett skatte-ID för att ta emot betalning och / eller korrekt skatt dokumentation

3. Ställ in för utbetalning (Betalnings Inställningar)

När "cleared" obetalda inkomster under en månad når ditt konto , då kommer Zazzle clear dessa betalningar för utbetalning ((baserat på schemat ovan).

1. For monthly earnings payments, the default (and lowest) payment threshold for regular payment is $25.
  2. You may increase the payment threshold to any amount (above $25.00).
  3. You may choose to put your earnings payments on hold until you specify otherwise.

4. Begär en utbetalning

Om dina inkomster ännu inte har nått den lägsta beloppsgränsen kan du fortfarande begära en utbetalning från dina inkomster via PayPal. Klicka bara på "begäran av utbetalning via PayPal" link (hittas långt upp på din Betalnings Inställnings sidan).

5. Begär en Valuta Förendring

Zazzle baserar valuta utbetalningar i dess ursprungliga lands konto.  Till exempel, om du skapar ett konto genom Zazzle.com webbplatsen så kommer alla intäkter att utbetalas i US-dollar, eller om du öppnade den genom Zazzle.co.uk kommer du att betalas ut i Brittiska Pund eller Euro.

Valutabeteckningar

Zazzle.com
US Dollars (USD - $)
Zazzle.ca
Canadian Dollars (CAD - $)
Zazzle.co.uk
Pounds Sterling (GBP - £) or Euros (EUR - €)**
Zazzle.com.au
Australian Dollars (AUD - $)
Zazzle.co.nz
New Zealand Dollars (NZD - $)

Direkt under Betalnings Inställningar kommer du se:

"Din primära valuta: XXX" (där XXX är valutan...SEK, USD $, CAD $, GBP £, EUR €, etc...)

Om du vill ändra den primära valuta som du får betalt i, du kan göra det genom att lämna in en begäran via vår Kundservice Team. Valutor kan inte ändras mitt i en utbetalnings månad så din begära att ändra ditt val av valuta kommer den att behandlas efter nästa betalning utfärdas.

Hur du kan använda dina intjänade pengar som kredit när du gör ett Zazzle inköp

Under kassaprocessen kommer du att ges möjlighet att betala med ditt tillgängliga vinstmedel "Kassa - Betalningsmetod" sidan (Den 4: e steget i kassan). Orden "Lägg till intjänade balans (xx.xx)" kommer att visas brevid en kryssruta, rakt ovanför din beställnings summa.

Observera följande behörighetskrav för att utnyttja resultat på detta sätt:

• Endast inkomster genom samma portal som köpet görs kan användas på detta sätt. (Till exempel: Resultat tillkommit genom Zazzle.se webbplatsen kan inte användas för inköp på Zazzle.com plats och vice versa)
  • Några inkomster som för närvarande står i kö månatlig betalning behandling (anges med en väntande status för varje betalning i ditt konto tidigare betalningar rapport) kommer inte att ingå i den disponibla vinstmedel balans.

Vad du skall göra om din betalning är sen eller om du aldrig fick den

Ditt Betalnings Historia konto sida kommer att ange varje betalning Zazzle befogats dig, och det nuvarande status. Det är viktigt att förstå följande information för att avgöra om din betalning är försenad (eller inte har utfärdats av någon anledning)

Dina intjäningar går först igenom ett bearbetar status innan den betalas ut till dig. Denna behandling period börjas vanligtvis i början av varje månad, och kommer att pågå till mitten av månaden därefter.  När redovisningen processen är avslutad och betalningar utfärdas. Vid den tidpunkten kommer transaktionen att uppdateras till  “Cleared” status*.

*Observera att “Cleared” status representerar inte det datum då du skall få din check på posten, inte heller utgör den dag då dina pengar kommer att finnas i ditt PayPal-konto. Standard  tider för frakt gäller fortfarande för fullgörande av betalning i form av en check. Standard överföring tider gäller fortfarande för fullgörande av PayPal-betalningar (vanligen inte mer än 7 arbetsdagar).

Kontrollera följande lista och se till att ditt konto (n) är korrekt inställd för dig att få dina inkomster i tid. De allra flesta av försenade betalningar och bearbetningsfel är ett resultat av saknas eller inkonsekvent information om betalningsmottagare.Please double check your account to verify that the payment method is set as you expected (PayPal or check format).

1. Se till att din betalningsmottagarens adress är uppdaterad, din aktuella fysiska adress för att skicka eller din nuvarande PayPal e-postadress för PayPal.
  2. Om du har flera (länkad) konton, vänligen se informationen ovan är enhetligt för alla de konton.
  3. När du har kontrollerat att ditt konto information har skrivits in korrekt, för alla konton, vänligen kontakta vår kundtjänst som en av våra agenter kommer att följa upp om förseningen.

Observera följande viktiga påminnelser om utbetalningar

• Konton som inte har ett giltigt betalningsmottagare namn, adress och skatte-ID (vid behov) kommer inte att behandlas för betalning.
  • Konton som är kopplade till volym bonus måste återspegla samma betalningsmottagare information som den primära står för korrekt behandling skall förekomma. Avvikelser i betalningsinformation mellan konton kan leda till försenade betalningar.
  • Alla andra valutor än amerikanska dollar betalas helt via Paypal, som Zazzle inte har möjlighet att skriva ut checkar i utländsk valörer.
  • Zazzle är inte ansvarig för någon transaktion, konvertering eller utbyte avgifter som du kan åsamkas till följd att det betalas in en främmande valuta.