Poster mått förklarade

Standard affisch storlekar

Vi erbjuder ett brett utbud av standard storlekar. De tillgänliga storlekarna beror på den uppladdade bilden (erna). En designer kan även begränsa val av storlekar.

Standard storlekar passar de flesta ram storlekar, vänligen se lista nedan för standard ram storlekar

Även om dessa storlekar är idealiska för montering i standard ramar, kan det hända att de ej passar eran bild. För att justera din  bild för att passa en standardstorlek, kan viss beskärning av bild inträffa. Eventuella justeringar blir tydlig i "produkt" samt "design vyn" när ni utformar eran affisch och/eller väljer storlek.

Se till att den slutgiltiga produkten ser exakt likandan ut på skärmen som ni vill att den skall produceras.

Anpassad utskriftsstorlek

Med hjälp av "Välj egen storlek" knappen under listan för tillgängliga storlekar, kan ni justera till storlek ni önskar.

Välj rätt bild/upplösning

För att garantera en god utskrift bör resultatet ha en upplösning på minst 150 ppi. Om resultatet skulle ha en låg upplösning, kommer ni att varnas för detta. Vårat råd är då att använda en annan bild med en högre upplösning.

Vi rekommenderar att ni använder den högsta tillgänliga upplösningen för att garantera kvalitet utskrift. Vi rekommenderar att ni lägger till bilder med en högre upplösning än minimum 150 ppi (pixlar per tum). För logotyper, digital konst eller bilder med stora kontraster, rekommenderar vi 200 ppi eller mer.

Prints & affischer med upplösning som är lägre än 150 ppi får ej lägges upp för försäljning hos Zazzle.

Standard rammått (och minimal bildstorlek)

• 10,2 x 15,2 cm      (600 pixels x 900 pixels)
  • 12,7 x 17,8 cm      (750 pixels x 1050 pixels)
  • 15,2 x 15,2 cm      (900 pixels x 900 pixels)
  • 20,3 x 25,4 cm      (1200 pixels x 1500 pixels)
  • 21,6 x 27,9 cm      (1275 pixels x 1650 pixels)
  • 27,9 x 35,6 cm      (1650 pixels x 2100 pixels)
  • 30,5 x 30,5 cm      (1800 pixels x 1800 pixels)
  • 30,5 x 40,6 cm      (1800 pixels x 2400 pixels)
  • 35,6 x 55,9 cm      (2100 pixels x 3300 pixels)
  • 40,6 x 50,8 cm      (2400 pixels x 3000 pixels)
  • 45,7 x 61 cm        (2700 pixels x 3600 pixels)
  • 50,8 x 61 cm        (3000 pixels x 3600 pixels)
  • 61,0 x 61,0 cm     (3600 pixels x 3600 pixels)
  • 30,5 x 91,4 cm     (1800 pixels x 5400 pixels)
  • 61 x 91,4 cm        (3600 pixels x 5400 pixels)

* Om ni väljer en standard ram, så måste ni välja en av våra standard storlekar. Om ni väljer en annan storlek kan det hända att en del av eran design blir beskuren, eller förefaller som vita kanter på affisch. Om ni ej vill att din affisch beskärs eller att vita kanter är synliga, men ingen lämplig standardstorlek passar, välj "Välj en storlek" och möjligen en "Anpassningsbar ram".