Design av Mörka kläder

För att designa mörka kläder, börja med våran Apparel Design verktyg, där ni kan lägga till flera bilder samt text i hundratals olika typsnitt och färger till era tröjor.

När ni har börjat att designa eran tröja, vänligen klicka på "Ändra alternativ" och välj "Mörk T-shirt", sedan välj färg ni vill ha: svart, mörkgrönt, rött, marinblått, mörkgrå. Vänligen notera följande:

• Vid design av mörka kläder, har ni möjlighet att ange vilka delar av bilder som ni önskar vara transparent, samt vilka delar som ni önskar att tryckas som "vita".
  • Vid design av ljusa kläder, blir allt som är "vitt" ignorerat och trycks ej på produkt. Det behandlas som transparent så att färgen på kläderna synes igenom.

Designa med text

Ni kan enkelt lägga till text i valfri färg på din design. Vit text syns bra på ett mörkt klädesplagg!

För mera information om transparent funktion vid design av mörka kläder, se nedan:

Designa med bilder

Bildformat

Som med alla andra produkter understöder Zazzler bilder i PNG eller JPEG format. För mörka kläder rekommenderar vi att ni använder PNG-bilder med transparens

Bilder med vit färg

Vid design av våra icke-mörka stilar och färger i din design, ignoreras allt "vitt" i er design och trycks ej. Det behandlas som transparent så att färgen på kläderna synes igenom.

Vid design av våra mörka kläder, har ni möjlighet att specificera vilka delar av er design som ni önskar transparent, samt vilka delar som bör tryckas "vita".

PNG bilder

För mörka kläder rekommender vid PNG-bilder med transparens. För att transparens att fungera måste bilderna vara PNG bilder med transparens. Alla områden på er design som är tänkta att vara transparent kommer ej att tryckas. Vit del kan behandlas antingen som vitt eller transparent för mörka kläder-efter ni har lagt till bild till er design, välj Avancerade alternativ för bilden och ni kan välja att visa vitt som transparent om ni önskar. Alla andra färger trycks som vanligt. Observera:delvis transparenta delar understöds ej, om ett område inte är helt transparen på en design, kommer det att tryckas som ogenomskinliga.

De flesta grafiska program som (tex Photoshop) stödjer PNG bilder med transparens.

Observera att för designa alla stilar förutom mörka t-shirts, vita områden på er design kommer inte att skrivas ut oavsett bildformat.

JPEG bilder

För mörka kläder, JPEG bilder, understöds också. Med JPEG bilder, som standardinställning, är alla vita områden eller bildpunkter eller bildpunkter att behandlas som transparent. Vi gör detta eftersom det i många JPEG-bilder, det "vita" i bilden är en bakgrund som ej ska skrivas ut som en del av den faktiska bilden. I stället för det vita, kommer ni att se bakgrundsfärgen av klädesplagget. Under "Anpassa" knappen kan ni om ni avmarkerar "visa vitt i bilden som transparent", kommer ni att de vita i bilden visas som förväntat. Detta kommer att säkerställa att de vita i din JPEG skrivs ut som förväntat.

I vissa fall kan det hända att detta ej fungerar perfekt, till exempel om eran bild har anti-aliasing och antar en vit bakgrund eller om ni har ett digitalt foto som innehåller vitt (tex en bild av en snögubbe). I dessa fall kommer det vita i bilden vara genomskinligt och ni kan se artefakter med bakgrundsfärgen som visas igenom.

För att lösa detta, rekommenderar vi att ni konverterar JPEG-bild till en PNG-bild med transparens. På så sätt kommer eran bild att visas precis som ni vill ha det.

För att konvertera JPEG till PNG med Adobe Photoshop:

Öppna JPEG-fil i Photoshop
Gå till lager->Nytt lager från bakgrund.
Bilden skall nu vara på nivå 0
Gå till lager->Nytt lager och klicka på OK
Dettta skapar ett nytt tomt lager
Ordna lagren så, att lagret med eran bild är längst upp
Välj lagret med eran bild
Om det är områden på eran bild som ni vill ha genomskinligt, avmarkera dessa områden. Detta kan ni göra genom att använda era av funktioner " val funktionen"eller "tröllspö" verktyg. När ni har valt området som ni vill ha genomskinligt, välj Redigera->Rensa för att ta bort bilddata och gör detta genomskinligt. Ni bör nu se bakgrunden som en "schackbräda" i dess ställe. När ni har ställt in genomskinliga områdena kan ni spara filen som en PNG genom att välja Arkiv ->Spara som...samt välj PNG som ditt output format. Ladda upp fil till Zazzle och designa eran tröja!