Vilken royalty procent rekommenderar ni att jag använder?

Detta beror på hur ni värderar erat arbete, och vad ni vill att era kunder skall betala. Generellt rekommenderar vi royalty procent mellan 10%-15% med ett genomsnitt runt 12%. Standard priset för de flesta produkter är satta så att med royalty procent inom ramen upp till 15%, bidrar detta till pris som kunder förväntar sig att betala. Vid högre royalty procent skulle jämförbara produkter i detaljhandel ligga i de högre spektrumet för priser, text design produkter inom konst eller design.

För affischer och prints, pga dess kvalitet, kan ni som designer testa olika royalty procent för att mäta eran försäljning. Vi rekommenderar detta för att hitta optimala royalty procent för dessa produkter. Zazzle använder branschledande print teknik för att producera dessa typer av produkter, med arkivfärgpulver som är väldigt tålig samt har lång hållbarhet, från grundläggande affischer till duk eller canvas. Genom att man även kan lägga till anpassningsbar ram eller standardram, så är Zazzle tryck på dessa produkter riktiga konsverk. Därför rekommenderar vi en royalty procent som reflekterar värdet ni placerar på erat arbete.