Komplikationer vid betalning

Om du upplever en komplikation vid betalning för din beställning, så finns det några enkla steg som du kan prova för att avhjälpa problemet (beroende på vilken typ av problem det gäller).

Problem med kreditkort

1. Lägg till kreditkortsuppgifterna korrekt:

• Använd inte mellanslag, streck eller andra tecken när du skriver in ditt kortnummer.
  • Se till förfallodatum och säkerhetskod är korrekt.
  • Vänligen skriv in namn precis som det står skrivet på kortet.

2. Kontrollera brandvägg och/eller säkerhetsinställningar

Om du försöker få tillgång till ditt konto från din arbetsplats eller en offentlig dator (t ex på ett bibliotek), ber vi dig notera att vissa företag/organisationer kan ha reglerat sina säkerhetsinställningar för att blockera potentiellt skadliga webbplatser. Om brandvägg och säkerhetsinställningar är inställda på "Hög nivå" kan det påverka vissa grundläggande funktioner på Zazzle webbplats, inklusive betalningssidan. Om din dator ansluter till internet via ett företags intranät, vänligen kontakta datorns IT-administration och be dem att ange vår webbplats som en "säker sida".

Om du använder din egen anslutning, se till att dina individuella säkerhetsinställningar är inställda på Medium (eller standard) och att Zazzle.se har lagts till som en "säker sida". Se vår felsökningsguide för mer information om säkerhetsinställningar.

3. Flera misslyckade försök vid en kreditkortstransaktion

Om du har försökt att betala din beställning med samma kreditkort två eller flera gånger och din betalning inte har gått igenom, så finns det en god chans att ditt kreditkort har spärrats av vårt system som en säkerhetsåtgärd. Vi gör detta för att skydda ditt kort från obehörig användning.

Vad kan du göra om detta inträffar?

• Prova att betala med ett annat kreditkort
  • Använd PayPal för att slutföra din transaktion
  • Vänta 24 timmar (för återställning av systemet) och försök igen med samma kort

Problem med PayPal

Vi genomför en betalning från ditt PayPal-konto först när en beställning har gått till produktion. För att fullfölja din beställning måste du ha ett giltigt kreditkort (Visa, MC, AMEX) eller debetkonto kopplad till ditt PayPal-konto.

Om du har stött på ett fel under beställningsprocessen eller fått ett meddelande om fel vid betalning när du har försökt genomföra din Zazzle-PayPal beställning, ber vi dig observera att din beställning INTE har genomförts förrän du har nått sidan med beställningsbekräftelsen. Detta gäller även i de fall som PayPal tillhandahåller en beställningsbekräftelse med ett Zazzle-liknande betalningsnummer (trots att du aldrig nådde sista sidan på Zazzle). Om du stöter på ett sådant fel ber vi dig att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig att slutföra din beställning. I vissa fall kan du behöva kontakta PayPal för att fastställa orsaken till den misslyckade betalningen.

Vi försäkrar att du endast kommer bli debiterad för beställningar som har färdigställts och kontrollerats genom vårt online beställningssystem.

Avvisade PayPal-transaktioner

Det kan finnas flera orsaker till att din beställning har nekats av PayPal.

• Misstanke om bedrägeri eller felaktig faktureringsinformation
  • Ogiltigt kreditkort eller konto kopplat till PayPal (eller inget konto angivet)
  • Otillräckliga fonder

För mer information, logga in på ditt PayPal-konto eller kontakta PayPal Kundtjänst

Problem med banköverföring

1. Jag har betalat men får en påminnelse

Det tar oftast mellan 3-6 arbetsdagar att få en betalning registrerad från den dag betalningen skickades. Under denna tid kan du få en eller flera betalningspåminnelser via e-post. Vänligen bortse från dessa meddelanden om du redan gjort din överföring. Om det har överskridit 6 arbetsdagar och din beställning fortfarande är i 'väntande' status, vänligen kontakta kundtjänst.

2. Var kan jag hitta information om hur jag betalar?

När du klickar på "Genomför beställning" kommer betalningsanvisningarna att visas på sidan. Du kommer även få ett e-postmeddelande skickat till dig med samma information.

Vänligen ange ditt referensnummer vid betalning, för att påskynda hanteringen.

3. Jag klickar på "Beställ nu" men får ett felmeddelande

Kontrollera din beställningshistorik och e-postkonto för att se om din beställning har gått igenom. Om så är fallet, hittar du betalningsanvisningarna där. Om du inte har fått en e-postbekräftelse och beställningen inte finns registrerad under din beställningshistorik, bör produkterna fortfarande finnas tillagda i din kundvagn och du kan prova att genomföra beställningen på nytt.

Problem med kupong/rabattkod

Har du problem med att få din kod godkänd i kundvagnen?

Klicka här för mer information om våra kuponger och rabattkoder.

Reserverad & förauktoriserad betalning

Visar ditt bankkonto att du har debiterats flera gånger för en enskild beställning, eller att du har debiterats för en beställning som har blivit avbruten (eller som inte gick igenom)?

Betalning med kreditkort

Vi debiterar kreditkort när beställningen har godkänts och gått vidare till tillverkning.

I vissa fall reserverar din bank en förauktoriserad betalning för din beställning, under tiden som den riktiga avgiften behandlas.

Det förekommer att detta belopp avsätts under en period, även efter beställningen har avbrutits (i enlighet med den finansiella institutionen hanteringsschema).

I dessa fall kommer den finansiella institution som har utfärdat ditt kreditkort att släppa tillbaka det avsatta beloppet inom 7-10 arbetsdagar efter att din beställning har formellt avbrutits.

Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt kontoutdrag efter några dagar för att verifiera att beloppet har släppt tillbaka på ditt konto. Om du upplever en försening gällande detta, ber vi dig vänligen kontakta din bank för mer information.

Du kan vara säker på att du endast kommer debiteras en gång per aktiv beställning i vårt system.

Betalning med PayPal

I vissa fall reserverar PayPal en förauktoriserad betalning för din beställning, under tiden som den riktiga avgiften behandlas. I dessa fall kommer PayPal att släppa tillbaka det reserverade beloppet till ditt konto. Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt konto efter ett par dagar (efter den misslyckade beställningen) för att verifiera att beloppet har släppts tillbaka. Om du upplever en försening gällande detta, ber vi dig vänligen kontakta PayPal för mer information.