5 tips för att skapa fantastiska produkter

Zazzle har hundratals anpassningsbara produkter och alla kräver olika designformer och storlekar. Det finns flera saker du kan göra för att se till att dina mönster passar ordentligt på dina produkter, och vi har sammanställt några tips om hur du gör exakt det. Ta en titt på några av designverktygets funktioner som kan hjälpa dig att optimera dina mönster!

#1. Se till att din design inte täcks av produktformen.

Dubbelkolla placeringen av din design när du lägger till den i dina produkter för att se att den inte täcks av produktens form. Du kan använda olika funktioner som passform och fyllning och piltangent för att manipulera din design dit du vill ha den eller om du använder mobil kan du dra bilden och sträcka eller krympa bilden genom att zooma in eller ut när den är vald . Kolla in bloggposten Design for the Product för att se bra exempel på design som passar bra med produkter.

DATOR

MOBIL

Panda2.png Panda1.png

#2. Se till att din bild passar inom det säkra utskriftsområdet.

Granska dina säkra utskriftsområden genom att klicka på "Riktlinjer" -ikonen, som finns i den övre raden i designverktyget. Se till att din design passar inom den gröna prickade linjen, även känd som den säkra linjen. Varje del av bilden som inte passar in i detta område kan klippas av när den skrivs ut på produkten, så se alltid till att bilden förblir inom raderna.

DATOR

MOBIL

#3. Lämna inte oönskat vitt utrymme på din produkt.

Att lämna vitt utrymme på en produkt kan få designen att se halvfärdig ut. Försök använda "fyll" -funktionen eller så kan du också lägga till en bakgrundsfärg för att göra designen mer komplett. Om du använder mobil kan du dra bilden och sträcka eller krympa bilden genom att zooma in eller ut när den är valt för att fylla i utrymmet.

DATOR

MOBIL

Phone_Image_Small_Mobile.png Phone_Image_Large_Mobile.png

#4. Granska din design på alla stilar som är tillgängliga för produkten.

Ta en titt på alla stilalternativ för produkten du designar och se till att din bild passar och ser bra ut på dem alla. Till exempel, för ett telefonfodral kan du se "Enhetstyp" under "Stilalternativ" -menyn och se hur din design passar för var och en.

DATOR

MOBIL

Iphone_11_Max.png Samsung_S8.png

#5. Ignorera inte meddelandet om att din bild kommer se suddig eller pixlad ut.

Ingen vill att deras mönster ska bli suddiga och därför rekommenderar vi att du använder högsta möjliga upplösning för dina bilder och mönster - helst 300 dpi eller högre. Om du inte har en bild med hög upplösning kan du försöka använda den storlek du har, men ignorera inte varningen om att din bildstorlek är för liten eftersom du inte vill att din design ska komma ut pixlad eller oklar för dina kunder.

DATOR

MOBIL